Puls normal, adulți și copii. Cum se măsoară

Pulsul normal diferă în funcţie de vârstă, activitatea fizică desfăşurată, temperatura, greutatea corpului şi starea emoţională. Tu ştii care este pulsul tău normal şi al copilului?

Medicii spun că un puls normal pentru un adult sănătos, în repaus, este de 60-100 de bătăi pe minut, în timp ce un copil, de peste 6 ani, trebuie să aibă între 70-100 de bătăi pe minut. În cazul bătrânilor, este total diferit. Aceştia ajung şi la sub 60 de bătăi pe minut.

În cazul sportivilor, cu cât sunt mai în formă, cu atât pulsul lor în repaus va fi mai scăzut. Pot avea pulsul de 40-50 bătăi pe minut. Pulsul în repaus al persoanelor obeze va fi foarte mare, scrie Live Science.

Cum se măsoară pulsul

Pulsul trebuie să fie măsurat dimineaţa, înainte de a coborî din pat sau după 10 minute de odihnă. Se poate face manual, atingând cu degetele partea laterală a gâtului său încheietura mâinii şi numărând câte bătăi se simt în 60 de secunde. Există şi aparate moderne care permit monitorizarea.

Formula acceptată pentru a stabili valorea maximă în repaus a pulsului: din cifra 220 scădem vârstă. Pentru cineva de 30 de ani, pulsul maxim este: 220-30=190.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel