Urmărește emisiunea live


Psihoterapeut: Cum putem să ne păstrăm echilibrul emoțional în aceste timpuri

Psihoterapeutul Lucian Negoiță a explicat cum poate fi păstrat echilibrul emoțional în această perioadă, marcată de răspândirea COVID-19.

„După 15 ani de experiență ca psiholog și psihoterapeut lucrând cu copii, adolescenți, adulți, individual sau în grupuri de suport, vreau să împărtășesc cu voi câteva idei despre cum putem să ne păstrăm echilibrul emoțional în aceste timpuri.

Anxietatea și depresia pot veni să ne viziteze mai ales în aceste zile de izolare, când ne schimbăm modul de viață. Consider că este important să fim informați și despre sănătatea psihică și emoțională, despre cum putem să prevenim suferința emoțională.

Este firesc să ne fie teamă în acest prezent. Este firesc să fim neliniștiți, să ne gândim la scenarii groaznice, să ne îngrijorăm pentru noi și cei dragi. Conștientizarea a ceea ce gândesc și cum mă simt este un prim pas către acceptarea stării”, precizează Lucian Negoiță.

„Creierul are nevoie de timp să se obișnuiască cu acest bombardament informatic prin canalele vizuale și auditive. Va dura câteva zile sau săptămâni. Să ne dăm timp ca să ne putem adapta”, a subliniat acesta.

„Psihicul nostru este mai relaxat când știe CE și CÂND are ceva de făcut. Să ne planificăm mici activități și să menținem o constanță a lor. Somnul, mesele, activitățile să respecte anumite ore CA și CUM am duce o viață normală”, a adăugat Lucian Negoiță.

„Putem citi, găti, face exerciții fizice/yoga, ne putem uita la filme/seriale, ne putem juca, ne putem scrie gândurile, putem medita. Și bineînțeles, putem lucra sau învăța de acasă, cei mai mulți dintre noi. Izolarea nu ne este specifică, mai ales atunci când ea ne este impusă. (...) Fiți activi pe grupurile voastre de socializare, însă evitați pe cât posibil să vorbiți doar despre acest virus”, a scris Lucian Negoiță pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel