EXCLUSIV  Psiholog, MESAJ UTIL pentru toți românii

Oameni / Foto Pexels
Oameni / Foto Pexels

Profesorul Ion Bogdan, președintele Colegiului Psihologilor din București, a explicat cum ar trebui să vadă populația amenințarea Covid-19. 

Profesorul Ion Bogdan, președintele Colegiului Psihologilor din București, a fost întrebat în direct la DC News ce mesaj ar putea liniști populația și ar putea reda încrederea populației în autorități. 

”Eu cred că primul lucru nu este neapărat un mesaj anume sau altul cât mai degrabă consistența mesajelor pentru că în observația mea și nu numai a mea, pentru că m-am consultat cu colegi de-ai mei în psihologie, problema nu a fost numai intoxicarea media cu o mulțime de lucruri legate de amenințarea Covid, cât faptul că au fost informații contradictorii. În ultimele 4 luni am primit o mulțime de mesaje contradictorii, tocmai pentru că, până la urmă, problema cu care se confruntă umanitatea nu este suficient gestionată din ceea ce știm, ceea ce trebuie făcut și iată că sunt o mulțime de oameni care nu respectă regulile de bază de igienă, precum masca, etc. Mesajul pe care eu îl văd în momentul ăsta foarte util este încurajarea oamenilor să-și protejeze sănătatea, adresându-se medicului, și asigurarea că riscurile din procesul medical sunt gestionate. Dacă lansăm mesaje de liniștire, atunci accentuăm frământările și anxietățile oamenilor”, a declarat profesorul Ion Bogdan, președintele Colegiului Psihologilor din București, în exclusivitate la DC News

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel