PROTOCOLUL de TRATAMENT pentru COVID-19. Document oficial de la Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a dat ordinul pentru aprobarea protocolului de tratament a infecției cu noul Coronavirus, SARS-Cov-2. 

Conform documentului, una dintre concluziile citate din evaluarea făcută de către savanți din Chian a fost că ”cloroquina medicament anti-malaric (...) este extrem de eficientă în controlul infecției cu 2019-CoV-2 in vitro”, dar și că datele ar trebui evaluate la pacienți care suferă de COVID-19. 

Una dintre concluziile studiilor existente până în acest moment, menționate în odinul de ministru, este că fosfatul de clorochină este superior placebo în limitarea formelor grave de penumonie  COVID-19, promovând o reducere a multiplicării virusului și scurtarea evoluției bolii. Studiile au fost, însă, realizate pe un număr mic de cazuri.

Atenție! Clorochinul auto-administrat poate fi letal, dacă se depășește doza. Cei care își autoadministrează acest antimalaric riscă foarte mult, inutil, dacă nu au forme grave de pneumonie, care obligatoriu se tratează în spital..

Din datele existente până în prezent, se observă că riscul de suprainfecții bacteriene este semnificativ mai mic decât la pacienții cu gripă. În cazul gripei sezoniere, infecția virală poate declanșa o suprainfecție bacteriană a plămânilor.  Antibioticele recomandate în pneumonia bacteriană suprapusă infecției COVID-19 sunt cele recomandate în pneumonia comunitară.

Alte medicamente studiate pentru COVID au fost unele folosite în tratamentul infecției HIV. Lopinavirul este un inhibitor de protează utilizat pentru a trata infecția cu HIV, asociat cu ritonavir ca booster.

Un medicament necesar în poliartrita reumatoidă severă poate fi folosit la un subgrup de pacienți cu forme severe de COVID-19 la care există o activare excesivă a inflamației. Identificarea acestor pacienți se poate face pe baza unor analize de laborator, în spitale. 

Remdesivir ”poate fi cel mai bun medicament antiviral pentru tratamentul 2019-nCoV”. 

ATENȚIE! Informarea oficială vine pentru tratamentul specializat, în spitale, stabilit de către medici, în funcție de evoluția bolii și răspunsul pacienților la tratament. AUTOMEDICAȚIA e interzisă și periculoasă! 

Vezi aici DOCUMENTUL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel