Protocol SRI-ÎCCJ. Codrin Ștefănescu: Au existat două sisteme de justiție

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

Protocolul dintre Serviciul Român de Informații și Înalta Curte de Casație și Justiție este, din punctul de vedere al lui Codrin Ștefănescu, dovada existenței a două sisteme de justiție.

Desecretizarea ultimului protocol, care are drept protagoniști SRI și ÎCCJ, a scos la iveală  nereguli cu privire la semnături și asumări. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu susține că documentul este "ilegal și unic pe planetă într-o țară democratică". "Este pur şi simplu halucinant ceea ce s-a întâmplat şi continuă să se întâmple în România. Urmare a declasificării Protocolului de cooperare încheiat între SRI, PÎCCJ şi ÎCCJ, am aflat cu toţii că în România au existat două sisteme de justiţie: unul de faţadă, pentru victimele sistemului, desfășurat în sala de judecată, în care cei acuzați primeau sentințe de condamnare fără să știe de ce, și altul obscur, al colaboratorilor şi membrilor sistemului, camuflat în spatele instanţelor, în care judecătorii erau manipulați, presaţi, obligaţi sau şantajaţi de conducerea SRI, în funcție de tot felul de interese oculte care nu aveau nicio legătură cu justiţia în sine. Şi nu numai că protocolul este ilegal şi unic pe planetă intr-o ţara democratică, dar arată negru pe alb că cea mai înaltă instanţă din România a funcţionat pe baze total ilegale şi cu încălcări deosebit de grave ale drepturilor fundamentale ale omului şi ale principiilor de drept" susține Codrin Ștefănescu.

"Este semnat și în fals"

"Mai mult decât atât, fostul preşedinte al ÎCCJ, judecătorul Nicolae Popa nu-şi explică apariţia propriei semnături pe un act care a fost încheiat după pensionarea sa. Cu alte cuvinte, pe lângă faptul că Protocolul dintre SRI, PÎCCJ şi ÎCCJ este ilegal, este semnat şi în fals. Iar acest fapt depăşeşte orice imaginaţie şi efectiv ne obligă să ne gândim dacă nu cumva este necesară, cât mai curând, o lege aprobată în Parlamentul României prin care toate aceste protocoale să fie considerate caduce şi oneroase, o lege care să interzică pe viitor şi posibilitatea încheierii unor astfel de protocoale .

Pentru că, informaţiile care apar de la o zi la alta confirmă că existenţa „câmpului tactic” despre care povestea generalul SRI Dumitru Dumbravă încă este vie şi că toate aceste protocoale ilegale încă produc daune ireparabile cetăţenilor şi României ca ţară", a adăugat social-democratul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel