Proteste VIOLENTE în Los Angeles. Oficialii denunță intervenția poliției. "Acţiunile brutale sunt inacceptabile"

Foto ilustrativ/ Pixabay
Foto ilustrativ/ Pixabay

În Los Angeles mai mulți oameni au protestat în faţa reşedinţei oficiale a primarului.  Au existat ciocniri între poliţie şi protestatari.

O persoană a fost arestată duminică seara după ciocniri între protestatari şi poliţie în faţa reşedinţei oficiale a primarului din Los Angeles, Eric Garcetti, relatează dpa, care citează media americane. Ulterior, mai mulţi oficiali aleşi au denunţat intervenţia poliţiei ca fiind una brutală şi o încălcare a dreptului la liberă exprimare al manifestanţilor, transmite Agerpres.

Înregistrări video difuzate pe platformele de social media au arătat cel puţin un ofiţer de poliţie agitând bastonul împotriva protestatarilor, dintre care unul se apăra cu o tigaie. O femeie a folosit o sticlă de apă pentru a para o lovitură de baston. A fost cea de-a 13-a zi de manifestaţii organizate de mişcarea Black Lives Matters la Getty House, reşedinţa primarului din Los Angeles, cu scopul de a descuraja viitoarea administraţie a preşedintelui ales Joe Biden să-l numească pe Garcetti într-un post la nivel federal.

Oficialii denunță intervenția poliției




Reprezentantul democrat de California Jimmy Gomez a transmis pe Twitter că "protestatarii paşnici merită spaţiul şi protecţia necesare pentru a-şi face auzite vocile şi orice altceva NU este acceptabil, fără excepţii şi fără scuze".

"Acţiunile brutale ale poliţiei de astăzi sunt inacceptabile şi toată lumea trebuie să le denunţe", a scris la rândul său Miguel Santiago, membru democrat al legislativului local din California.

Colega acestuia Wendy Carrillo a intervenit de asemenea făcând apel la LAPD "să se abţină de la folosirea forţei şi să apere publicul". "Protestele paşnice nu trebuie să ducă la arestări operate de mascaţi, în contextul COVID-19.", a adăugat ea.


Explicațiile poliției

Poliţia din Los Angeles (LAPD) a explicat că ofiţerii au intervenit după ce un protestatar cu portavoce a încălcat codul municipal, care interzice producerea de zgomote peste un anumit nivel, şi nu a reacţionat la avertismentele verbale. Potrivit regulamentului intern, LAPD poate folosi bastoanele pentru a-i controla pe protestatari dacă aceştia nu răspund la ordine verbale, precum şi ca "dispozitive de impact" dacă o persoană sau o mulţime se manifestă "ameninţător".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel