EXCLUSIV  PROTESTE salarii Sănătate. Olguța Vasilescu: E cel puțin ciudat să spui așa ceva

În timp ce unele voci amenință cu proteste, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, invită la negociere. În exclusivitate pentru DC News, aceasta a spus că față de 14 mld lei anul acesta cheltuieli de salarizare în Sănătate, anul viitor sunt prevăzute în buget 17 miliarde.

VEZI ȘI: Salarii medici Ungaria versus România. Surpriză privind banii încasați

Lia Olguța Vasilescu a zis că este cel puțin ciudat să spui că scad salariile în Sănătate când de la buget sunt trei miliarde în plus.

[citeste si]

VEZI ȘI: Salarii medici. Cât câștigă medicii? Primele cifre reale după majorări

"Mingea este la Sindicate, în sensul că trebuie să vină cu un proiect de modificare a anexei Sănătate din Legea 153/2017, de o manieră menită să încadreze cele trei miliarde în plus date prin bugetul din 2018, în așa fel încât să se plătească munca fiecăruia la justa valoare. Ei cer menținerea cuantumului sporurilor, dar au fost de acord că secretara nu poate lua toate sporurile doctorului plus 15 la sută spor de calculator sau că liftiera și electricianul au și ei spor de doctor, că nu e în regulă.

"Nu înțeleg de ce mai organizează proteste în stradă"

Au înțeles și că sporurile nu pot fi de trei ori cât e salariul. Pentru că nu au agreat niciuna din variantele noastre, îi așteptăm cu varianta lor acum. Nu înțeleg de ce mai organizează proteste în stradă. Trebuie sa se așeze în fața unui calculator și să facă ei înșiși calcule. Să vedem cât le e lor de ușor! Noi avem toată deschiderea pentru negociere. Față de 14 mld lei anul acesta cheltuieli de salarizare în Sănătate, anul viitor sunt prevăzute în buget 17 miliarde. E cel puțin ciudat să spui că scad salariile în Sănătate când de la buget sunt trei miliarde în plus. Hai să vedem și propunerile lor, nu doar critici!", a spus Lia Olguța Vasilescu pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel