EXCLUSIV  Salarii medici. Cât câștigă medicii? Primele cifre reale după majorări

Majorările salariale acordate medicilor au condus spre inechități în sistemul sanitar, dar ele pot duce și spre o criză în sistemul privat.

Datele au fost prezentate prin Hospital Consulting de Ioana Ciocoiu, expert în management sanitar, Székely Andrea, Senior Controller și dr. Lorenzovici László, medic, economist.

Iată și salariile medicilor după ultimele măriri. Cifrele sunt prezentate în RON:

(w670) 

Creșterile salariale au mărit inechitățile salariale din sistem.

Inechitățile în sistemul sanitar au fost generate de creșterile salariale din ultimele 18 luni când s-a adăugat salariului suma de 100 ROM, +25% la salariul de bază în 2015, noua grilă de salarizare din 2016, aplicarea majorării la noua grilă, dar și creșterea salarială inclusiv la personalul TESA. Astfel, se poate ajunge chiar și la o diferență de 2.000 de lei între medici.

Potrivit sursei citrate, aceste măriri pot avea și consecințe întrucțt locurile de munca din sistemul sanitar public au devenit atractive iar salariile din sistemul sanitar privat au rămas în urmă (spitale private, policlinici private etc.)

Astfel, ca o consecință ar putea fi migrația din sectorul privat către sectorul de stat,  inechitate în continuare între cadrele medicale care muncesc mult și cei care muncesc mai puțin. Ne putem aștepta la o criza în sistemul privat respectiv inflație. Totodată, măsura ar putea duce către scăderea migrației medicilor către alte țări (dar ea nu se oprește!).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel