Proteste la Berlin. 100 de persoane au fost arestate

Foto: Agerpres / Arhivă. Foto cu caracter ilustrativ
Foto: Agerpres / Arhivă. Foto cu caracter ilustrativ

Protestele de la Berlin au luat amploare și au devenit violente. Nu mai puțin de 100 de manifestanți au fost deja arestați. 

Peste 100 de persoane au fost reţinute în legătură cu protestul de la Berlin împotriva restricţiilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, informează poliţia, citată de dpa, scrie Agerpres. Numărul a ajuns la trei cifre, luând în considerare şi reţinerile de scurtă durată, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Poliţia utilizează în continuare tunuri cu apă într-o tentativă de a-i dispersa pe protestatari, dintre care mulţi refuză să poarte măştile impuse de autorităţi din cauza pandemiei. Unii dintre ei au avut ciocniri cu poliţia.

Polițiștii, atacați de demonstranți



Poliţiştii au anunţat că au fost atacaţi cu spray-uri cu piper de demonstranţi, precum şi cu sticle, pietre şi artificii.

Purtătoarea de cuvânt a poliţiei i-a descris pe demonstranţi drept "foarte încăpăţânaţi", dar a spus că dispersarea lor continuă "încet, într-un mod neagresiv", întrucât în mulţime se află şi copii.

Până la 2.200 de poliţişti au fost desfăşuraţi în capitala Germaniei pentru a-i dispersa pe protestatari.

Lege adoptată de parlamentari 



Între timp, parlamentarii germani din camera inferioară au adoptat o lege care care va întări capacitatea guvernului de a impune restricţii în timpul pandemiei de coronavirus, principalul motiv al protestului de la Berlin.

Legea, propusă de coaliţia de la guvernare a Angelei Merkel, a fost adoptată cu 415 voturi pentru şi 236 împotrivă, a declarat Wolfgang Schaeuble, preşedintele camerei inferioare a Bundestagului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel