PROTESTE în SUA împotriva restricțiilor. Americanii cer redeschiderea imediată a economiei

Proteste în Statele Unite ale Americii împotriva restricțiilor impuse pentru răspândirea de COVID-19.

Protestele de amploare au avut loc în statul american Michigan. Sute de oameni, autoturisme și camioane au participat la manifestație.

Americanii o acuză pe democrata Gretchen Whitmer, guvernatorul statului Michigan că a mers prea departe cu restricțiile și distanțarea socială.

Demonstranții, din mașinile care claxonau neîncetat, au fluturat steaguri ale Statelor Unite ale Americii în timp ce alții au purtat pancarte cu mesaje împotriva restrcițiilor. Totodată, aceștia au socilitat redeschiderea cât mai rapidă a economiei statului.

Potrivit Fox News, măsurile impuse de Whitmer au ca scop combaterea răspândirii COVID-19, dar guvernatorul a impus restricții mult mai severe decât în alte state americane.

Proteste în SUA împotriva restricțiilor COVID-19

Printre restrcițiile impuse în Michigan se numără interzicerea cetățenilor să își viziteze familia sau prietenii, cu excepția situațiilor în care aceștia le duc alimente ori în cazul în care au nevoie de îngrijire. Totodată, au fost interzise întâlnirile atât publice cât și cele private, dar au fost impuse și restricții care afectează mediul de afaceri.

Protestatarii acuză faptul că în Michigan sunt multe orașe în care există foarte puține cazuri de COVID-19, sau nu există deloc, dar cu toate acestea ele sunt „complet închise”.

Oamenii au solicitat ridicarea imediată a restricțiilor precizând că afacerile acestora se prăbușesc zilnic.

Restricțiile impuse de democrata Whitmer vor fi în vigoare cel puțin până în data de 1 mai. De partea cealtă republicanii și conservatorii americani au acuzat-o pe Whitmer că încalcă libertățile și drepturile americanilor.

Potrivit sursei citate, în Michigan există confirmate 27.000 de cazuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel