Proteste anti-restricții în Olanda. Magazinele au fost vandalizate și jefuite. Aproximativ 150 de manifestanți au fost reținuți

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

În mai multe orașe din Olanda oamenii au ieșit în stradă pentru a treia noapte consecutiv, protestând împotriva restricțiilor impuse de autorități. Protestele au degenerat, iar mai mulți oameni au fost reținuți.

Spargeri și incendieri

Olanda se confruntă din nou cu violențe ieșite din comun după ce zeci de oameni, revoltați de măsurile menite să limiteze răspândirea Covid-19, au ieșit în stradă pentru a treia noapte consecutiv. Protestele au degenerat, iar manifestanții au jefuit magazine, au incendiat mașini și au atacat polițiștii cu pietre, scrie The Guardian.

Poliția, puteri extinse de arestare

 

Manifestanții, în mare parte adolescenți, sunt revoltați de faptul că autoritățile din Țările de Jos au impus restricții de circulație după ora 21:00, măsură care a intrat în vigoare sâmbătă. Forțele de ordine au reținut marți seara aproximativ 150 de oameni. Alte peste 180 de persoane au fost arestate luni la Amsterdam și Rotterdam, unde magazinele au fost vandalizate și jefuite, iar primarul, Ahmed Aboutaleb, a emis un decret de urgență care conferea poliției puteri mai largi de arestare.

”Acești oameni sunt hoți nerușinați, nu pot spune altfel.”, a spus Aboutaleb, dar problemele au izbucnit și în centre mai mici din țară, cum ar fi Den Bosch, Zwolle, Amersfoort, Alkmaar, Hoorn sau Gouda, unde au fost incendiate mai multe mașini. În Haarlem, poliția a fost atacată cu pietre.

De altfel, primari din mai multe orașe olandeze au anunțat că vor introduce măsuri de urgență pentru a încerca să prevină revolta. Poliţia afirmă că protestatarii, care au răspuns unui apel pe reţelele sociale, caută în mod deliberat confruntările cu forţele de ordine.

VEZI ȘI: A doua noapte de revolte în mai multe orașe din Țările de Jos după impunerea noilor restricţii anti-Covid. Poliția a folosit tunuri cu apă - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel