Protestatarul săltat de jandarmi, acuzat de infracțiuni de ultraj. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, precizări

Protestatarul săltat de jandarmi, acuzat de infracțiuni de ultraj. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, precizări  /  Sursă foto: Captură A3
Protestatarul săltat de jandarmi, acuzat de infracțiuni de ultraj. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, precizări / Sursă foto: Captură A3

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a transmis informații privitoare la reținerea unui protestatar, ieri, în Piața Universității.

Instituţia purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale faţă de o persoană pentru săvârșirea a două infracțiuni de ultraj, prev. de art. 257 alin.1 şi 4 C.pen. rap. la art. 193 alin.2 C.pen. şi 253 alin.1 C.pen.

În cuprinsul ordonanței s-a reținut pe scurt:

1. La data de 29.03.2021, în jurul orei 17:10, inculpatul, în timp ce participa la protestul organizat împotriva măsurilor adoptate de Guvern, în Piața Universității, pe fondul refuzului de a respecta normele de protecție şi de a se legitima, s-a opus conducerii la sediul secției de politie şi a exercitat violențe împotriva unei persoanei vătămate, jandarm aflat in exercitarea atribuțiilor de serviciu, producându-i leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 1-2 zile de îngrijiri mediale şi a provocat distrugerea căştii tip hands-free aferentă stației de emisie recepție şi a ochelarilor, care aparţineau unei alte persoanei vătămate.

2. Inculpatul a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, iar prin referatul procurorului din data de 30.03.2021 s-a propus luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 zile, care a fost înaintat judecătorului de drepturi şi libertăți de la Judecătoria Sectorului 1 București.

3. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale şi luarea unor măsuri preventive sunt instituții reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel