EXCLUSIV  Protest Franța. Scenariu de coșmar. Grapini: Pericol mare! Cine sunt cei care vor intra în PE la alegerile 2019

protest Franța
protest Franța

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre protestele din Franța. 

"Din păcate, ce se întâmplă la Paris se extinde. Săptămâna aceasta am avut o întâlnire, la Bruxelles, cu vicepremierul Belgiei care era foarte îngrijorat de aceste acțiuni. Informațiile sunt că manifestațiile de stradă de la Paris vor continua. Cred că lucrurile au ajuns în acest punct din cauza greșelii lui Emmanuel Macron care nu a lansat un dialog. Acum decizia de a ceda și a spune că renunță nu cred că ajută.

Manifestanții vor considera că a cedat și vor continua cu alte demersuri, revendicarea principală fiind despre prețul la combustibil. Din păcate, mișcările de stradă sunt violente. Dacă s-ar fi reușit un protest pașnic și un dialog din care să rezulte niște răspunsuri sau haideți să le spunem compromisuri pentru ca ambele părți să poată continua democratic... ar fi fost bine. Teama mea este că informațiile vor ajunge denaturat la public și există riscul ca și în alte state membre să apară proteste sub aceeași formă, aceeași denumire. Din nefericire, eu am văzut un astfel de mesaj și în România - Pregătirea vestelor și instigare. Nu este un lucru bun!”, a spus Maria Grapini pentru DC News.

Cât despre pancartele cu mesajul ”FREXIT”, europarlamentarul umanist a zis:

”Acest mesaj este extrem de periculos în preajma alegerilor europarlamentare. În momentul în care apare acest mesaj de la un număr consistent de cetățeni, proiectul european este într-un mare pericol. După cum știți, în Parlamentul European, am spus toate nemulțumirile legate de modul de acțiune al liderilor europeni și faptul că au divizat cumva Europa prin deciziile pe care le-au luat, dar eu sunt pro-europeană.

Toate statele, inclusiv România, au nevoie de proiectul european. În lumea în care trăim trebuie să existe așa ceva, dar ne aflăm în fața unui pericol pentru că am avut BREXIT, iar acum vedem protestul din Franța. Nu foarte departe este și Italia cu declarațiile eurosceptice ale guvernului de acolo. Sunt lucruri extrem de periculoase pentru UE. Dacă manifestațiile acestea se mențin, pericolul cel mare este că vor intra în PE foarte mulți extremiști, iar deciziile pe care le vor lua nu vor fi cele mai bune”, a mai spus Grapini pentru DC News.

Tensiunea era în creştere sâmbătă în apropiere de Champs-Elysées, la Paris, unde forţele de ordine au lansat primele gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor din mişcarea 'vestelor galbene', adunaţi cu miile să protesteze, cerând demisia lui Macron, relatează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel