Protest al credincioșilor împotriva restricțiilor COVID-19. Mitropolia Moldovei, reacție de ultimă oră

AGERPRES
AGERPRES

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei anunță că nu au nicio legătură cu manifestarea de la Iași în cadrul căreia credincioșii le-au cerut autorităților să renunțe la restricțiile de Sf.Parascheva. Cei de la Mitropolie le-au solicitat participanților să fie pașnici.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei le-au cerit participanților să fie pașnici și să nu se certe cu forțele de ordine.

„Mitropolia nu are nici o legătură cu acea manifestare spontană care a avut loc și care înțeleg că s-ar putea prelungi, însă înțelegem durerea lor. Este clar că oamenii sunt foarte supărați pentru că statul le restricționează accesul. Îi îndemnăm să se roage, să fie pașnici, să respecte regulile, să poarte masca, să dovedescă că sunt credincioși ascultători. Împărtășim durerea lor... îi rog pe pelerini să nu admonesteze forțele de ordine, nu are nicio vină un jandarm sau un polițist că își face datoria, printre ei sunt oameni credincioși care ei înșiși suferă pentru că se întâmplă chestiile astea”, a declarat reprezentatul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, preotul Constantin Sturzu, citat de Mediafax.

Reprezentantul Mitropoliei i-a avertizat pe participanții la proteste că oricând pot să apară provocatori și a vorbit din nou despre „abuzul” făcut de autorități.

„Uitați-vă în toate normele internaționale. Ceea ce se întâmplă acum este cel mai mare abuz din 90 încoace asupra libertății de conștiință, nu doar de conștiință religioasă, într-o zi poate și alte culte, poate și ateii vor fi supuși unor restricții, nu este corect să discriminzezi pe criteriul religios”, a precizat preotul Sturzu.

Conducerea Bisericii consideră că impunerea unor restricții la sărbătoarea Sf.Parascheva reprezintă o măsură discriminatorie, care încalcă numeroase prevederi legale. Liderii BOR au mai spus că este o situație foarte greu de înțeles și de acceptat, au vorbit despre una dintre cele mai triste perioade din istoria Moldovei și le-au cerut autorităților să revină asupta deciziei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel