UDMR, propunere EXPLOZIVĂ: TAXĂ pentru diaspora. 1.338 lei/pe fiecare român întors în țară

Deputatul UDMR Levente Vass a făcut o propunere explozivă care s-ar aplica românilor întorşi din diaspora în contextul coronavirusului. Acesta cere ca românii întorşi acasă să plătească asigurări sociale de sănătate, dacă nu au asigurare medicală în România. 

"Cetăţenii români întorşi în ţară care nu au asigurare medicală să plătească contribuţii la asigurările sociale de sănătate

Având în vedere situaţia critică provocată de răspândirea infecţiei cu coronavirus în ţară şi mai ales în vestul Europei, de unde concetăţenii noştri, diaspora românească, se întoarce masiv în ţară, consider obligaţia statului nostru de a-i primi pe toţi.

Rog autorităţile competente ale statului român ca la intrarea în ţară să oblige toţi cetăţenii să completeze un formular privind existenţa sau inexistenţa unui contract de muncă în vreuna din ţările Uniunii Europene, iar în cazul în care acesta nu există, să fie obligaţi să completeze declaraţia unică privind asigurarea de sănătate prin plată directă.", a transmis deputatul printr-un comunicat pe site-ul Camerei Deputaţilor. 

"Ar putea beneficia de sistemul sanitar românesc"

"Formularul astfel completat şi asumat chiar în cursul zilelor de carantină obligatorie, ar putea oferi tuturor cetăţenilor români fără loc de muncă în vreuna din ţările UE, să beneficieze de toate avantajele sistemului sanitar românesc, în cursul anului 2020, din momentul depunerii la reprezentantul ANAF din vamă sau online.

Din punct de vedere administrativ se poate realiza aceasta fără proceduri complicate, iar obligaţia de achitare a sumei de 1338 de lei trebuie îndeplinită până cel târziu la data de 15 martie anul viitor.", mai transmite deputatul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel