Promisiunile Rusiei: Cât timp oferă protecție vaccinul anti-COVID

Ministerul Sănătății din Rusia a anunțat că vaccinul înregistrat azi, va oferi până la 2 ani de protecție împotriva coronavirusului.

Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului permite formarea imunității pe termen lung, care probabil va dura până la doi ani, anunță serviciului de presă al Ministerului Sănătății din Rusia, potrivit Interfax.

„Schema dublă de administrare a vaccinurilor permite formarea imunității pe termen lung. Experiența utilizării vaccinurilor vectoriale (cu o dublă schemă de administrare) arată că imunitatea durează până la doi ani”, se arată în raportul Ministerului Sănătății.

Aceștia explică faptul că medicamentul înregistrat astăzi, 11 august, este un vaccin vectorial cu două componente, bazat pe adenovirusul uman.

"Vaccinul a trecut toate testele de siguranță și eficacitate necesare pe mai multe specii de animale (rozătoare și primate), iar ulterior vaccinul a fost testat pe două grupuri de voluntari (38 de persoane fiecare). Vaccinul nu conține componentele virusului COVID-19", se arată în același raport.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat astăzi înregistrarea primului vaccin contra coronavirusului din lume. Medicamentul va fi produs de către Gamaleya Center și Binnopharm din Zelenograd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel