Urmărește emisiunea live


Proiect PSD pentru majorarea sumei tichetului de masă

Cinci parlamentari ai PSD au depus, la Senat, un proiect legislativ care prevede majorarea valorii nominale a tichetului de masă, de la 15.18 lei la 20 de lei, prin modificarea Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

Iniţiatorii propun modificarea articolului 14 (1) din Legea nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare astfel: „Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 20 de lei de la data aplicării prevederilor prezentei legi". Legea în vigoare arată că „valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 15,18 lei".

„Promovarea acestui act normativ, modificare ce constă în actualizarea valorii nominale a tichetului de masă la valoarea de 20 de lei, este determinată de valoarea actuală a unui tichet de masă de 15.18 lei (înainte de impozare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condiţiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21.40 lei", se arată în expunerea de motive.

De asemenea, social-democraţii susţin că „valoarea pe zi a tichetului de masă din România este printre cele mai mici din Europa".

„Salariaţii vor avea un beneficiu extra-salarial de valoare semnificativă, cu care vor putea acoperi costul unei mese de prânz în timpul unei zile de lucru. Folosirea tichetelor de masă cu valoare nominală mai ridicată va creşte puterea de cumpărare a beneficiarilor lor în ceea ce priveşte bugetul personal pentru consumul de alimente", potrivit sursei menţionate.

Iniţiatorii precizează că „peste 2.100.000 de angajaţi, aproape jumătate din populaţia angajată, beneficiază de tichete de masă".

Proiectul a fost depus la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Vezi și: 1 MAI. Tichete de vacanță pentru angajați. Ce sume primesc românii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel