Proiect pilot: Persoanele vaccinate, fără mască la Operă și la Teatrul Național din București

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Persoanele vaccinate cu ambele doze vor putea merge fără mască la Opera Națională și la Teatrul Național din București. Este vorba despre un proiect pilot care va fi implementat în luna mai în cele două instituții culturale.

România se pregătește pentru reluarea evenimentelor culturale cu participarea publicului. Experții vorbesc despre data de 1 iunie drept reper pentru redeschiderea sălilor de spectacole. Până atunci va fi implementat un proiect pilot la Opera Națională și la Teatrul Național din București. Acesta va începe în luna mai și va permite spectatorilor să participe la spectacole fără a purta mască de protecție.

Luni, experții au discutat cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, modul în care se va desfășura proiectul pilot de reîncepere a spectacolelor în salile de teatru.

„Am analizat punct cu punct propunerile prezentate în urmă cu o săptămână, atunci când proiectul de redeschidere a sălilor de teatru, de spectacole și cinematografe a devenit public. Am convenit ca persoanele vaccinate cu a doua doza de rapel să nu mai fie obligate să poarte mască. Avem rezultatele studiilor facute în mai multe țări europene, unde s-au organizat spectacole, care au arătat că în cazul imunizarii complete a participanților nu au fost semnalate cazuri de infecție cu SARS CoV 2. Aș vrea ca proiectul pilot de la București să fie un succes și să putem redeschide sălile de spectacole în întreaga țară”, a anunțat Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel