Urmărește emisiunea live


Proiect de lege privind COVID-19. Arafat: AMENZILE rămân VALABILE

Raed Arafat FOTO AGERPRES
Raed Arafat FOTO AGERPRES

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a făcut astăzi precizări cu privire la amenzile aplicate în contextul pandemiei de Covid-19 și nu numai. 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că proiectul de lege privind măsuri igienico-sanitare, adoptat luni de Guvern, nu se referă numai la COVID-19, ci şi la alte situaţii de risc epidemiologic sau biologic, arătând că amenzile rămân valabile, scrie Agerpres. 

"Prin proiectul de lege pe care au lucrat până azi dimineaţă Ministerul Justiţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne am dorit să abordăm problema mai general, nu este problemă numai pentru COVID, este un proiect de lege care poate fi aplicat şi în alte situaţii de risc biologic sau epidemiologic", a spus Arafat.

Amenzile rămân valabile


"Despre amenzi, aici legea este corelată cu Codul penal (...) şi rămân valabile luarea unor măsuri, inclusiv cele penale, care sunt corelate cu Codul penal în legea respectivă", a spus Arafat.

Şeful DSU a indicat faptul că în acest proiect de lege sunt definite carantinarea şi izolarea, cât şi situaţiile în care se instituie aceste măsuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel