Urmărește emisiunea live


Progresul din ultimii 25 de ani, ȘTERS în 25 de săptămâni de PANDEMIE. Scenariul SUMBRU care ne așteaptă

saracie
saracie

Un raport al Fundației Bill și Melinda Gates arată cât de grave sunt efectele pandemiei de COVID-19.

În doar o jumătate de an, pandemia de coronavirus a distrus decenii de dezvoltare globală, de la sănătate la economie, scrie Politico.

Progresul nu numai că s-a oprit, dar a regresat în domenii precum scoaterea oamenilor din sărăcie și îmbunătățirea condițiilor pentru femei și copii din întreaga lume, constată Fundația Bill și Melinda Gates în raportul său pentru anul 2020 publicat luni.

Acoperirea vaccinării, văzută ca un bun indicator al modului în care funcționează sistemele de sănătate, scade la nivelurile observate ultima dată în anii 1990, se spune în aceasta.

„Cu alte cuvinte, ne-am întors cu vreo 25 de ani în urmă în aproximativ 25 de săptămâni”, spune raportul. „Ceea ce face lumea în următoarele luni contează foarte mult.”, adaugă cercetătorii.

Efectele grave ale pandemiei

Acțiunile globale de stopare a pandemiei previn îmbolnăvirile și decesele provocate de Covid-19, dar există mai multe domenii grav afectate Criza duce la creșterea sărăciei la nivel mondial, a transmiterii HIV și a malnutriției. Este afectată egalitatea de gen, educația și multe alte domenii. Chiar dacă lumea ar reuși să controleze coronavirusul în curând, ar putea dura ani de zile pentru a recupera progresele pierdute, se arată în raport.

„Ne aflăm în momentul real în care puteți aborda acest lucru și când sunt efectele pe termen lung”, a declarat Mark Suzman, CEO al Gates Foundation, pentru POLITICO.

Dacă lumea poate obține un vaccin coronavirus distribuit cu succes în următoarele 18 luni, lucrurile se pot întoarce la modul în care erau înainte de pandemie într-un an sau doi ani, a spus el. Dar, în unele țări în curs de dezvoltare, inversarea recesiunii economice poate dura mai mult, deoarece acestea nu au capacitatea de a investi la fel de mulți bani în economiile lor decât țările bogate, a spus Suzman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel