Profesorii, REVOLTAȚI că merg la școală nevaccinați. Cîmpeanu: Le-am trimis AVERTISMENT, cartonaș galben

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre vaccinarea profesorilor, în condițiile în care mai este o săptămână până la redeschiderea școlilor.

20.000 de angajați din educație au fost vaccinați, 113.000 sunt programați în platformă dintr-un total de 340.000, declară ministrul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu spune că două inspectorate școlare au primit „cartonaș galben” pentru înscrierea tardivă a angajaților: "Am trimis un avertisment, un fel de cartonaș galben".

În ceea ce privește profesorii care se plâng că sunt trimiși la școală nevaccinați, Sorin Cîmpeanu a spus, duminică seară, la Digi24, că numărul dozelor de vaccin disponibile este singurul factor limitativ: „De îndată ce acest factor va putea fi gestionat, rămâne în picioare intenția - angajamentul de prioritate acordată personalului din învățământ”.

Întrebat cine este de vină pentru că a fost temporizată atât de mult înscrierea în platformă a profesorilor, ministrul a spus că personalul din învățământ se află „detașat” pe prima poziție ca fiind cel mai numeros.

„La ora la care vorbim sunt 113.000 programări în platformă, sunt 20.000 de persoane vaccinate. Personalul din învățământ este 340.000. (...) Dacă mă întrebați despre cei care intră în contact nemijlocit cu elevii, sunt 126.000 de persoane (...) Cu excepția a două inspectorate care au tergiversat nepermis de mult aceste lucruri, toate inspectoratele au cerut școlilor să fie înscriși în sistem angajații. Acest lucru s-a făcut cu maxim posibil de celeritate”, a declarat ministrul, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel