Profesorii, fără acces la vaccinare din 28 ianuarie. Se mai deschid şcolile? Sorin Cîmpeanu: Riscul nu poate fi eliminat total

Sorin Cimpeanu spune ce se intâmplă cu şcolile, după ce vaccinarea se va opri pentru 10 zile
Sorin Cimpeanu spune ce se intâmplă cu şcolile, după ce vaccinarea se va opri pentru 10 zile

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a făcut mai multe precizări cu privire la deschiderea şcolilor, în condiţiile în care col.dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti COVID-19, a anunţat că în România, din 28 ianuarie, timp de 10 zile, persoanele din domeniile esenţiale nu vor mai fi vaccinate şi vor reprogramate la o dată ulterioară. 

Din categoriile esenţiale fac parte, evident, şi cei din învăţâmânt, astfel că se pune întrebarea dacă şcolile vor mai fi redeschise pe 8 februarie, în condiţiile în care cadrele didactice nu se pot vaccina. 

"Încă din 14 ianuarie a fost anunţat public că vaccinarea este un element important, dar care nu condiţionează redeschiderea şcolilor din 8 februarie. Evoluţia epidemiologică este factorul care determină decizia de redeschidere a şcolilor după cele trei scenarii. Vaccinarea nu condiţionează. Anunţul de azi nu schimbă cu nimic decizia care va fi anunţată pe 2 februarie Atunci va fi analizată evoluţia ratei de infectare şi pericolul determinat de răspândirea noii tulpini.

Noi considerăm că riscul nu poate fi eliminat total, dar trebuie păstrat în limitele în care poate fi gestionat. S-au vaccinat până acum aproape 8000 de cadre din sistemul de învăţământ, 80.000 sunt programate pentru vaccinare. Disponibilitatea de vaccinare creşte de la o zi la alta. Factorul limitativ este disponibilitatea dozelor de vaccin. Acesta există în toată lumea", a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3. 

Întrebat ce părere are despre declaraţia lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, care a afirmat că nu crede că rata infectării din Capitală a scăzut sub 3 la mie, deşi asta reiese din cifrele oficiale, Sorin Cîmpeanu a spus că "refuz să cred aşa ceva, că un ministru se îndoieşte de propriile raportări din propriul minister". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel