Profesor cu COVID-19 și un zvon pe scena politică. Anisie: Nu discut înainte de examenul de Bacalaureat!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Monica Anisie, ministrul Educației, a reacționat, duminică, după ce o profesoară, care a corectat lucrări de la Evaluarea Naţională, a fost confirmată cu COVID-19.

O profesoară din Iaşi, care a intrat în contact cu cel puţin alte 20 de cadre didactice, în timpul corectării lucrărilor de la Evaluarea Națională, a fost confirmată cu noul coronavirus. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași început o anchetă epidemiologică.

Despre acest subiect, ministrul Monica Anisie a vorbit, duminică, 21 iunie, la Antena 3: „Inspectoratul Școlar Județean, împreună cu Direcția de Sănătate Publică, a luat măsurile care se impun în acest caz, adică s-a realizat o anchetă epidemiologică, iar rezultatele le vom primi de la Direcția de Sănătate Publică.”

Copii fără mască, îmbrățișări în fața școlii

Ulterior, Mihaela Bîrzilă a spus: „I-aș ruga pe colegi dacă putem să revedem imaginile cu copiii care au dat Evaluarea Națională și apoi s-au îmbrățișat în curtea școlii, în fața școlii, fără mască. Încă nu știm care a fost impactul acelor întâlniri, pentru că încă suntem în interiorul acelei perioade de incubație. Vă așteptați să fie cazuri de îmbolnăvire în urma examenelor de Evaluare Națională?”

„În interiorul centrelor de examen, s-au luat măsurile de siguranță. Așa cum bine se știe, atât la intrarea în centrul de examen, cât și la ieșire, copiii au primit măști. Ceea ce s-a întâmplat cum spuneți dumneavoastră… noi nu cunoaștem acest aspect. (…) Cu siguranță, cadrele didactice care au asistat la examenul de Evaluare Națională au precizat elevilor că trebuie să păstreze și în afara școlii această măsură de distanțare fizică. Însă aici trebuie să vă spun că, probabil, bucuria revederii sau bucuria că au finalizat examenul cu bine și că se așteaptă la rezultate bune… probabil că au dus la ceea ce spuneți dumneavoastră”, a zis ministrul.

Candidatură pentru Anisie?

„Îmi mai permit o întrebare la final. Există un zvon care circulă în zona politică: veți candida la Primăria Sectorului 2. Confirmați această intenție de a candida?”, a întrebat jurnalista Antena 3.

„Este un zvon”, a zis ministrul.

„Dar v-a fost făcută o astfel de propunere?”, a insistat jurnalista.

„Nu și nu discut această temă acum, înainte de examenul de Bacalaureat”, a spus Anisie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel