Prof. Răzvan Cherecheș, AVERTISMENT după RECORDUL Covid de AZI

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică și profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, a reacționat după recordul Covid-19 raportat de România astăzi.

Joi, 22 octombrie, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 4.902 noi infecții cu Covid-19 și 98 de decese, înregistrate în ultimele 24 de ore. Distinct de cazurile nou confirmate, 939 de persoane au fost reconfirmate cu virusul SARS-CoV-2. 

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș a declarat, joi, că „numerele vor crește în continuare. Măsurile luate ieri se vor vedea, ca efecte, în două săptămâni. Deci în București, să spunem că nu se va trece de 5, dar se va apropia de acest număr.”

Și în restul țării, peste tot pe unde sunt orașe cu densitate de populație mare, numerele vor crește. Este nevoie de campanie de informare ca populația să înțeleagă, continuă, și nu se face. Și amenzi pentru cei care nu poartă mască. Dacă nu se va ține de acest aspect plus anularea evenimentelor private și amenzi pentru cei care organizează și participă, numerele vor continua să crească. 

Nu ne vom opri în două săptămâni. Peste două săptămâni vom vedea abia intrarea în platou, va urma platoul, iar apoi în două-săptămâni va scădea înapoi”, a declarat profesorul Răzvan Cherecheș la Realitatea Plus. 

România a ajuns, astăzi, la 196.004 cazuri confirmate de la începutul pandemiei. De asemenea, până astăzi, 6.163 de persoane au decedat în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel