Prof Gheorghe Mencinicopschi: Pericolul merelor: când ne duc spre DIABET

mere
mere

Prof Gheorghe Mencinicopschi a explicat cum ne sabotăm singuri sănătatea și cum ne creștem major riscul de diabet convinși fiind că de fapt mâncăm sănătos. 

Alimentele trebuie consumate, spune celebrul biolog și nutriționist, cât mai aproape de starea lor naturală, pentru că simpla modificare a formei lor, spre exemplu, le poate transforma în adevărate bombe pentru sănătate.

„Vă dau exemplul cel mai banal. Un măr dacă îl mâncăm așa cum a fost cules el de pe cracă este bun, nu are atât de multe zaharuri, are fibre și nutrienți. Dar dacă l-am transformat în fresh, cum e la modă acum, devine un concentrat de fructoză și ne crește riscul de diabet cu 25%. Alegeți alimentele naturale, integrale, dacă se poate din locuri nepoluate, pentru că trebuie să devenim mai conștienți de ceea ce mâncăm și de riscurile ascunse", a punctat profesorul Gheorghe Mencinicopschi, la dezbaterea „Alimentația viitorului: de la ADN la tradiție", la Academia Oamenilor de Știință, organizată de Ziua Internațională a Alimentației.

CITIȚI MAI MULTE PE DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel