EXCLUSIV  Prof. dr. Săndesc, scenariu sumbru: Va crește foarte mult mortalitatea din cauza COVID-19, în România. DRAMATICĂ influență

Prof. dr. Săndesc, scenariu sumbru: Va crește foarte mult mortalitatea din cauza COVID-19, în România. DRAMATICĂ influență / Foto: Pixabay
Prof. dr. Săndesc, scenariu sumbru: Va crește foarte mult mortalitatea din cauza COVID-19, în România. DRAMATICĂ influență / Foto: Pixabay

Prof. dr. Dorel Săndesc, vicepreședinte SRATI, a vorbit despre situația din spitalele din România, în contextul celui de-al patrulea val al pandemiei COVID.

Prof. dr. Dorel Săndesc, vicepreședinte SRATI, susține că mortalitatea în rândul pacienților COVID "va crește foarte mult la noi". Spitalele sunt deja pline de pacienți cu forme grave, majoritatea dintre ei nevaccinați, avertizează medicul.

"Acum cred că mortalitatea prin COVID va crește foarte mult la noi, influențată direct de faptul că sunt foarte mulți oameni nevaccinați. Noi spre exemplu în fiecare dimineață, în zona de vest a României eu organizez un video raport de gardă ATI cu toate secțiile care îngrijesc pacienți COVID. În dimineața aceasta avem un singur loc pentru că a decedat cineva în cursul nopții. Dar recent, pentru că dacă deceda la miezul nopții, era ocupat sigur. În rest, sunt aproximativ 100 de locuri de ATI. Avem undeva la 3 pacienți vaccinați. Este dramatică influența. Este atât de evidentă pentru cei care trăiesc pandemia direct, mai puțin evidentă, din păcate, pentru cei care stau pe margini. Din păcate, chiar și medici care nu au tratat niciun pacient COVID și care cred că au dreptate, cei mai mulți dintre ei își spun părerea într-un domeniu în care nu au expertiză. Chiar le spuneam unor colegi care sunt de la alte specialități: Nu ți se pare deloc normal ca dacă pacientul are, spre exemplu, hernie de disc să meargă la infecționist? La fel și tu. De ce te pronunți chiar dacă ești un mare neurochirurg? De ce crezi că știi mai bine decât cei care pur și simplu trăiesc această mare încercare?", a spus prof. dr. Dorel Săndesc, vicepreședinte SRATI, în cadrul dezbaterii online cu tema „Valul 4 al pandemiei COVID-19: impact, amenințări, soluții”, organizată de DCMedia Group.

Dr. Săndesc: Situația este dramatică

Prof. dr. Dorel Săndesc a mai spus și că situația din țara noastră este "dramatică", comparativ cu cea din alte țări europene care au o rată de vaccinare mai mare.

"Deci situația este dramatică acum. Este clar mult mai grea decât în multe alte țări. Știm că la începutul pandemiei țările din vest au trecut cu prin perioade foarte grele, cu secțiile de ATI foarte solicitate. Acum situația este incomparabil mai grea la noi, comparativ cu celelalte țări și diferența este dată de procentul mare de vaccinați.", a declarat prof. dr. Dorel Săndesc.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel