Prof. dr. Emanoil Ceaușu: De ce tot mai mulți tineri se infectează cu Covid-19

Emanoil Ceaușu
Emanoil Ceaușu

Prof. dr. Emanoil Ceaușu a vorbit joi, 30 iulie, despre concluziile unui studiu, subliinind faptul că tot mai multe persoane dintr-o anumită categorie de vârstă de infectează.

Prof. dr. Emanoil Ceaușu a declarat, la Digi24, că era de așteptat ca numărul cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 să crească după relaxarea restricțiilor. Problema este că, în unele zone, creșterea a fost mult mai mare decât se așteptau specialiștii.

„Este o ușoară stabilizare în ultima vreme. Această creștere care s-a produs în ultimele săptămâni este în contextul general, în întreaga lume. După relaxarea restricțiilor, era de așteptat. În unele zone, această creștere s-a produs mult mai mult decât se așteptau specialiștii”, a spus prof. dr. Emanoil Ceaușu. 

Tot mai mulți tineri, pacienți Covid

Prof. dr. Emanoil Ceaușu a precizat că, în toată lumea, tot mai mulți tineri devin pacienți Covid din pricina faptului că nu respectă măsurile de prevenție.

„Asta și datorită faptului că unii au respectat unele norme, alții n-au mai respectat nicio normă. Și atunci, s-a ajuns la această situație. Din păcate, nerespectarea este în general în rândul persoanelor tinere. Asta se reflectă și în faptul că persoanele infectate care se internează în spital încep să fie din ce în ce mai mult persoane sub 40 de ani, ajungându-se în SUA ca 40% să fie în această categorie”, a mai spus prof. Ceaușu. 

„Și la noi se înregistrează un număr mai mare de persoane tinere decât acum două-trei luni”, a completat profesorul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel