Prof. dr. Cătălina Poiana, apel în criza COVID - 19: Am văzut ce se întâmplă în alte țări!

Prof. dr. Cătălina Poiana, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București, a făcut un apel de ultimă oră în plină criză generată de COVID - 19.

”Medici și asistenți, în avangarda luptei cu pandemia de coronavirus. Să fim responsabili cu medicii, să protejăm activitatea spitalelor!

Doresc să reiterez importanța protecției și responsabilității pe care trebuie să o avem noi toți față de cadrele medicale, în contextul epidemiologic actual!


Protejând sănătatea cadrelor medicale: medici și asistenți, dar și a celorlalți angajați din unitățile medicale, ne asigurăm în primul rând că vom avea resursă umană în sănătate care să trateze și să ofere îngrijire în fața pandemiei de coronavirus.


De asemenea, fac un apel public către toate autoritățile competente din domeniul sanitar, dar și către autoritățile locale și centrale și către managerii unităților medicale să identifice rapid unitățile unde personalul medical nu dispune de echipamente de protecție sau acestea nu sunt suficiente în cazul în care numărul de pacienți infectați cu coronavirus, care trebuie diagnosticați și tratați, poate să crească în perioada următoare. Totodată trebuie asigurate stocurile de dezinfectanți în cantități suficiente.


În același timp este important să se eficientizeze programul medicilor, astfel încât aceștia să răspundă provocărilor, dar să aibă și suficient timp pentru odihnă. Este foarte clar că încă nu știm cât timp ne vom confrunta cu această situație epidemiologică sau la ce nivel. Ca medic, cetățean și președinte al celui mai mare colegiu teritorial din România am văzut ce se întâmplă în alte țări cu un sistem medical mai dezvoltat și sunt convinsă că analizându-se aceste situații, veți lua deciziile cele mai bune și eficiente, în colaborare strânsă cu specialiștii din domeniu”, a fost mesajul transmis de Prof. dr. Cătălina Poiana.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy