Procedurile privind înființarea centrelor de vaccinare, simplificate

Vaccinare anti-covid-19
Vaccinare anti-covid-19

Ministerul Sănătății va simplifica procedurile privind înființarea centrelor de vaccinare. Direcțiile de sănătate publică din toată țara vor aviza temporar funcționarea centrelor de vaccinare în baza unei simple declarații.

Ministerul Sănătății intenționează să simplifice modalitățile de înființare și procedura de autorizare ale centrelor de vaccinare împotriva COVID -19. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat joi, în timpul unei videconferințe cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică că ministerul va modifica ordinul pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare.

„Vrem ca în cel mai scurt timp să simplificăm autorizarea și modul de organizare a centrelor de vaccinare anti-Covid 19. Noile modificări vor prevedea ca centrele de vaccinare împotriva COVID-19 să fie înfiinţate prin decizie a directorului executiv al direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti”, a transmis ministrul Sănătății.

Direcțiile de sănătate publică din toată țara vor aviza temporar funcționarea centrelor de vaccinare pe baza unei declarații pe proprie răspundere a conducerii unității medicale. Pentru schimbarea destinației spațiului în care vor funcționa centrele de vaccinare este necesar acordul proprietarului în urma căruia se emite hotărârea comitetului pentru situații de urgență.

Tot joi, Ministerul Sănătății a solicitat direcțiilor de sănătate publică să facă verificări în centrele de vaccinare astfel încât aceastea să funcționeze în parametrii legali. Se vor verifica respectarea circuitelor și a regulilor generale de funcționare, dotarea spațiilor și kit-urile de vaccinare.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy