Problemele cardiace ale animalelor de companie ar putea avea legătură cu o variantă de COVID-19

Problemele cardiace ale animalelor de companie ar putea avea legătură cu o variantă de COVID-19  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Problemele cardiace ale animalelor de companie ar putea avea legătură cu o variantă de COVID-19 / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un nou studiu arată că animalele de companie ar putea fi afectate de noile variante de COVID-19.

Un nou studiu preliminar a sugerat că s-ar putea ca un număr mic de animale care au dezvoltat probleme cardiace au fost, de asemenea, infectate cu varianta B117 SARS-CoV-2 care a apărut în Marea Britanie.

În primul rând, acest studiu arată doar posibilitatea unei legături între problemele cardiace ale acestor animale și virusul SARS-CoV-2, așa că stăpânii animalelor de companie nu au de ce să își facă probleme în momentul de față. Totuși, acum câteva zile, noua tulpină britanică a fost depistată la o pisică din Italia (vezi mai multe AICI).

Studiul a fost realizat de mai mulți medici veterinari care se concentrează pe probleme cardiace. La sfârșitul anului trecut, aceștia au observat o creștere semnificativă a cazurilor de tip de inflamație cardiacă numită miocardită atât la pisici, cât și la câini.

„Această creștere bruscă a cazurilor părea să imite curba și cronologia pandemiei umane COVID-19 din Marea Britanie datorită variantei B117, începând cu jumătatea lunii decembrie 2020, atingând vârful la sfârșitul lunii ianuarie 2021", au precizat cercetătorii. Echipa a constatat, de asemenea, că majoritatea proprietarilor de animale de companie bolnave prezentau simptome COVID-19 cu 3-6 săptămâni înainte ca animalele lor de companie să se îmbolnăvească, iar unii au dat rezultate pozitive pentru boală.

Deși s-a confirmat doar un număr limitat de cazuri de COVID-19 la animalele de companie, niciunul dintre animale nu a prezentat simptome clasice de COVID-19, cum ar fi probleme ușoare digestive sau respiratorii, potrivit ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel