Probleme la granița anglo-franceză. Boris Johnson a discutat cu Macron

Ca urmare a faptului că o nouă tulpină de coronavirus s-a dezvoltat în Marea Britanie, la granița cu Franța au apărut cozi interminabile de autovehicule. Premierul britanic a discutat cu președintele Emmanuel Macron.

Privitor la situația delicată de la granița anglo-franceză, Boris Johnson a declarat că a purtat o conversație „excelentă” cu președintele francez, Emmanuel Macron, și a spus că dorește să rezolve situația de la Dover „în câteva ore” dacă este posibil.

Totodată, Boris Johnson a spus că el și Macron lucrează pentru a „rezolva aceste probleme cât mai repede posibil”, astfel încât traficul de marfă să se poată relua din nou, informează TheGuardian.

În același timp, preşedintele Macron şi cancelarul german Angela Merkel au avut duminică discuţii telefonice cu şefii principalelor instituţii ale UE despre situaţia creată în urma confirmării unei noi tulpini de coronavirus în Marea Britanie, iar Macron a convocat ieri seară o reuniune a consiliului naţional de apărare al Franţei (mai multe detalii AICI).

VEZI ȘI: Macron împlinește 43 de ani. Simptomele de COVID-19 continuă să persiste

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel