Problemă cu sprijinul pentru IMM-uri. Radu Oprea: Încercați să aflați informații. IMPOSIBIL!

Radu Oprea
Radu Oprea

Radu Oprea ridică problema lipsei de informaţii cu privire la modul de aplicare a măsurilor pentru sprijinirea IMM-urilor. 

"Urgența....care urgență? Zilele acestea am fost sunat de foarte mulți antreprenori afectați de criza economică generată de pandemia de Coronavirus. Sâmbătă, 21 Martie 2020, la o săptămână de când Președintele Iohannis anunța că va fi instaurată Starea de Urgență, a fost publicată in Monitorul Oficial OUG 29/2020 referitoare la posibilitatea acordării creditelor subvenționate pentru IMM-urile din România.

Am spus că această măsură este insuficientă, având o adresabilitate foarte redusă (aproximativ 12.000 din cele 525.000 companii care au depus declarații de activitate in 2019 sunt bancabile). Din păcate, astăzi, această Ordonanță nu poate fi aplicată. Încercați să aflați informații din surse autorizate. IMPOSIBIL! Site-urile Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri sau al Ministerului Finanțelor Publice conțin doar exerciții de imagine ale mistiștrilor in funcție. Nu există niciun buton care să te ducă rapid spre procedura de obținere a Cerificatului de Situație de Urgență (CSU)", scrie senatorul PSD Radu Oprea pe Facebook.

Birocrația subjugă economia

"Fiind perseverent, am citit intr-un interviu al ministrului Popescu că depunerea documentației se va face on-line pe site-ul www.prevenire.gov.ro . M-am bucurat degeaba. NU FUNCTIONEAZĂ! In OUG 29/2020 se vorbește de maxim 5 zile pentru obtinerea CSU si maxim 20 dacă sunt contestații. Comisiile de analiză vor face asta. Am mari îndoieli că va fi posibil, dacă astăzi nici să te înregistrezi nu poți.

Și astfel birocrația subjugă economia. Informatie de ultima oră: se lucrează la normele metodologice de aplicarea a OUG 29/2020. ASTĂZI NU SUNT GATA! Se pare că Starea de Urgență nu se aplică și pentru cei din conducerea ministerelor. In tot acest timp, antreprenorii sunt disperați!", transmite Radu Oprea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel