EXCLUSIV  Principala frică atunci când ajungi la vaccinare. Cătălina Poiană: Situația în care NU există niciun fel de temere

Maratonul Vaccinării a ajuns la ediția a doua, după ce prima ediție a fost un real succes
Maratonul Vaccinării a ajuns la ediția a doua, după ce prima ediție a fost un real succes

Maratonul Vaccinării a ajuns la ediția a doua, după ce prima ediție a fost un real succes.

 

Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), ne-a spus care sunt cele mai dese semne de întrebare ale oamenilor atunci când vin la vaccinare.

”De multe ori, sunt pacienți care au o boală cronică și care întreabă dacă patologiile lor pot influența sau nu vaccinarea. Ne întreabă dacă această injecție doare sau dacă sunt ulterior complicații. Le spunem pacienților, mai ales celor cu boli cronice, că principalul element este ca boala lor să fie controlată sub tratament. Dacă afecțiunea este controlată, nu există niciun fel de temere”, a spus Cătălina Poiană într-o intervenție pentru DC News.

DC News a discutat cu persoanele implicate în acest efort logistic uriaș care urmărește imunizarea a mii de persoane. 

Vă invităm să urmăriți un interviu despre Maratonul Vaccinării în care ne vorbesc despre această acțiune, atât Viorel Jinga, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, cât și Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), dar și studenți implicați în eveniment.

Iată interviul:

Youtube video image

A doua ediţie a Maratonului Vaccinării anti-COVID continuă sâmbătă în Bucureşti, la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională

La Biblioteca Naţională, în timpul vaccinării, începând cu ora 16,00, artişti de la Teatrul Ambasadorii vor oferi reprezentaţii de dans, iar de la ora 18,00, Mircea Lazăr, solist al Operei Naţionale Bucureşti, interpretează la vioară Sonata nr. 1 în sol minor pentru vioară solo şi Partita nr. 2 în re minor pentru vioară solo de Bach.

Preşedintele Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că România are, probabil, la momentul actual, o imunitate colectivă care provine atât din vaccinare, cât şi din boală.

"În momentul acesta la nivel naţional probabil că avem o imunitate colectivă, o imunitate de grup, obţinută atât prin vaccinare cât şi prin boala naturală, care este pe o plajă undeva de la 30-35% chiar până la 50%. Asta explică de ce în acest moment România se află într-un scenariu verde, într-o situaţie favorabilă, cu o rată de incidenţă cumulată în media cazurilor de sub 0,5 la nivel naţional. Este cea mai bună evoluţie de până acum", a declarat, sâmbătă, Gheorghiţă, într-o conferinţă, cu ocazia Maratonului Vaccinării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel