Primul vaccin împotriva noii tulpini Sars-Cov-2. Oxford și AstraZeneca au făcut anunțul

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Universitatea Oxford a creat alături de AstraZeneca primul vaccin împotriva noii tulpini de coronavirus.

Universitatea Oxford a anunţat că a început să injecteze voluntari cu un vaccin creat alături de AstraZeneca împotriva variantei beta (sud-africane) a coronavirusului, în cadrul unui test clinic conceput pentru a-i evalua eficienţa, transmite Agerpres, citând  AFP.

Conform unui comunicat dat publicităţii de Universitatea Oxford, aproximativ 2.250 de voluntari au fost recrutaţi din Regatul Unit, Africa de Sud, Brazilia şi Polonia pentru a participa la fazele II şi III ale testelor clinice pe voluntari umani.

 

Ce tehnologie folosește noul vaccin



Vaccinul candidat foloseşte aceeaşi tehnologie a vectorului viral (un adenovirus) ca şi vaccinul produs de AstraZeneca, aflat deja pe piaţă.

"Testarea dozelor de rapel a vaccinurilor existente şi a vaccinurilor împotriva noilor variante este importantă pentru a ne asigura că suntem cât mai bine pregătiţi în faţa pandemiei, în cazul în care utilizarea lor este necesară", a comentat profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group.

Rezultatele provizorii ale acestor teste clinice sunt aşteptate mai târziu în cursul acestui an şi vor fi transmise autorităţilor de reglementare pentru o evaluare în procedură accelerată a noilor vaccinuri, conform comunicatului.

OMS, avertisment dur despre valul 3 al pandemiei

Al treilea val de COVID-19 "se amplifică şi se accelerează" în Africa odată cu noile variante de coronavirus, a avertizat săptămâna trecută biroul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de pe continent, solicitând o creştere a ofertei de vaccinuri, informează Agerpres, citând AFP.

Numărul "cazurilor creşte cu 22% pe săptămână" pe tot continentul, a declarat Matshidiso Moeti, directoarea OMS pentru Africa, în timpul unei conferinţe de presă virtuale, făcând apel la intensificarea livrărilor de seruri anti-COVID-19.

"Africa are nevoie de aceste doze aici şi acum pentru a opri al treilea val.", a subliniat Moeti.

"Circa 12 milioane de persoane sunt în prezent complet vaccinate, însă aceasta reprezintă mai puţin de 1% din populaţia continentului.", a declarat OMS într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel