Primul vaccin COVID-19, produs în Elveţia. Când ar putea fi gata

O echipă de cercetători de la Universitatea din Berna a anunţat că este pe cale să producă primul vaccin împotriva COVID-19 şi să inoculeze întreaga populaţie a Elveţiei. 

Totul până la finalul lunii octombrie, conform swissinfo.com. "Avem o şansă reală să avem succes. Elveţia are o istorie de pragmatism şi este mai interesată decât oricine să găsească acest vaccin cât mai repede", a declarat Martin Bachmann, şeful departamentului de imunologie al Universităţii.

Bachmann, care predă şi ştiinţa vaccinurilor la Oxford, a spus că accelerarea producţiei ar putea fi facilitată de uşurarea găsirii materialelor. Astfel, 200 de litri de bio-ferment bacterian ar putea ajuta la producerea a până la 20 de milioane de doze de vaccin. 

"Vaccinul este unic graţie acestei posibilităţi de a-l produce la scară largă, într-o perioadă scurtă de timp", a mai spus acesta. Un prototip al vaccinului a fost creat în februarie şi s-a dovedit viabil în testele de laborator pe şoareci. 

"Putem să facem acest vaccin, dacă guvernul şi autorităţile vor să îl facem. Dacă îl vor valabil pentru public până la final de octombrie, noi putem să o facem", a explicat şi Gary Jenning, CEO al Saiba Biotechexternal, colaborator al Universităţii din Berna. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel