Primul TEST COVID din lume care depistează tulpina din Marea Britanie, înregistrat în Rusia

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Serviciul federal pentru Protecţia Consumatorului din Rusia (Rospotrebnadzor) a înregistrat primul test Covid din lume care depistează tulpina din Marea Britanie.

Epidemiologii din cadrul Rospotrebnadzor au dezvoltat și înregistrat un sistem de testare pentru a detecta mutația coronavirusului N501Y, tulpina a Covid-19 din Marea Britanie, transmite Interfax

"Trusa de reactivi a trecut cu succes studiile clinice și este înregistrată pentru utilizare în Federația Rusă (Certificat de înregistrare nr. 2021/13517), are o precizie ridicată, ceea ce a fost dovedit prin teste pe probe clinice cu mutații confirmate", precizează Rospotrebnadzor pe site-ul instituției.

Potrivit experților, noul sistem de testare poate detecta diferențiat tulpina din Marea Britanie. Rospotrebnadzor susține că folosind această tehnologie, oamenii de știință vor putea începe să dezvolte reactivi pentru a identifica orice alte mutații ale SARS-CoV-2, precum și alți agenți patogeni infecțioși, în care sunt necesare teste rapide în masă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel