Primul stat din lume care a interzis coronavirusul. Cei care poartă măști sunt persecutați

Chiar dacă la nivel mondial numărul deceselor de COVID-19 a depășit cifra 42.000, există totuși un stat care a interzis coronavirusul.

Și a interzis practic, la propriu, folosirea cuvântului coronavirus. Chiar dacă nu există o lege oficială în acest sens, coronavirusul este interzis de facto. 

Este vorba despre Turkmenistan, fostă republucă sovietică ce se învecinează cu Iranul.

Potrivit celor de la El Pais, autoritățile îi persecută pe cetățenii care vorbesc în public despre coronavirus, inclusiv pe cei care poartă măști pe stradă. Publicațiilor media, controlate de guvern, li s-au interzis totodată să folosească cuvântul.

Serviciile din Turkmenistan monitorizează oamenii pentru a nu folosi cuvântul coronavirus

Mai mult, statul dictatorial a retras broşurile medicale distribuite inițial în şcoli, spitale sau la locuri de muncă, broșuri prin care populația era sfătuită cum să se protejeze de COVID-19.

Un jurnalist din Turkmenistan, de la Europa Liberă, explică decizia statului: ca în orice dictatură, în mod oficial, Turkmenistanul se confruntă cu o perioadă de măreție, deci o criză sanitară atât de mare nu poate exista.

Serviciile din Turkmenistan monitorizează cetățenii pentru ca aceștia să nu voarbească de coronavirus.

În mod oficial, Turkmenistanul nu are niciun caz de COVID-19. Neoficial, potrivit experților, există cel puțin 15 cazuri.

Interesant e că Turkmenistanul a luat măsuri drastice pentru a preveni răspândirea virusului, precum închiderea frontierelor, suspendarea zborurilor sau închiderea școlilor. Însă Turkmenistanul nu a motivat decizia și nu a admis că măsurile au fost luate din cauza COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel