Primul român ucis de COVID-19, înmormântat de autorități. ”Nu are familie”

Bărbatul din Filiași, ucis de Coronavirus, astăzi, la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, va fi dus pe ultimul drum de persoane străine, de autorități. 

Bărbatul de 67 de ani, din Filiaşi, a revenit în ţară pe 6 martie, din Franţa. El suferea de cancer în fază terminală şi s-a întors în România cu o cursă aeriană. 12 zile mai târziu, după ce a ajuns la urgenţa Spitalului Filiaşi pentru că se simţea rău, a fost diagnosticat cu coronavirus. A fost transferat la Terapie Intensivă, la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, iar duminică dimineaţa autoritățile au anunţat că este prima persoană din România ucisă de COVID-19. 

Primarul Filiaşului, Ilie Costeluş, spune că bărbatul se despărţise de foarte mulţi ani de familie, iar rudele sale sunt acum de negăsit, aşa că acesta va fi înmormântat de autorităţile locale.

"Nu are familie. Dumnealui a divorţat acum foarte mulţi ani, vreo 20 de ani, după care a plecat în Spania. Din Spania, după ce şi-a tratat boala de care a suferit, în primă fază, şi care a recidivat ulterior, s-a dus în Franţa. Nici în momentul acesta nu ştim nimic despre copiii dumnealui, având şi fată, şi băiat. Ce am înţeles, că ar fi plecaţi din ţară şi în această situaţie trebuie să se ocupe de înmormântare Primăria Filiaşi sau Primăria Municipului Craiova. Suntem în discuţii să vedem care dintre noi va prelua rezolvarea acestei situaţii, astfel încât să putem să ducem la îndeplinire şi acest moment final. Conform legislaţiei în vigoare, poate fi înmormântat, nu înseamnă neapărat că trebuie incinerat", a declarat Ilie Costeluş, primarul oraşului Filiaşi, conform Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel