EXCLUSIV  Primul parteneriat public privat. Program dializă. Attila Laszlo: Am depășit media europeană

doctor
doctor

Președinte Comisie Sănătate Senat, dr. Attila Laszlo, a participat la dezbaterile DC Medical ”Primul parteneriat public privat în sănătate. Programul de dializă rezultate și perspective”, care au avut loc luni în București.

Senatorul Laszlo Attila a vorbit despre programul de dializă și, în acest context, despre eficiența actului medical care a crescut.

"În ultimii cinci ani, am vorbit foarte puțin despre succesul sau insuccesul anumitor programe care au fost demarate. Îmi pare rău că nu s-a continuat cu externalizarea laboratoarelor, cu externalizarea imagisticii la vremea respectivă. În anii '90, nu a fost o procedură ușoară să se ajungă aici.

Dacă ne uităm un pic la cifre, putem constata că în ultimii zece ani am majorat bugetul Sănătății cu vreo șapte ori. Dacă analizăm derularea acestui program, atunci putem vedea o creștere anuală a numărului de pacienți care sunt tratați într-un domeniu unde concurența și-a cam făcut efectul. Eficiența actului medical a crescut, costurile per pacient au scăzut cu vreo 9 procente față de perioada inițială. Am ajuns într-o perioadă foarte scurtă să depășim media europeană în acest domeniu”, a zis Laszlo Attila în cadrul dezbaterilor DC Medical.

”Finanțarea programelor trebuie să fie un fenomen dinamic. În cazul de față, văd niște criterii foarte clare - cum accede pacientul, în ce condiții, văd niște criterii clare privind registrele. Văd o decontare condiționată de prezența în registru. Sunt niște lucruri la care doar visăm în cazul altor programe. Sunt doar două programe naționale în care se respectă aceste aspecte - reumatologia și dializa”, a mai spus Laszlo Attila.

Iată răspunsul:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel