Primul lot de vaccin anti-COVID a ajuns în trei policlinici din Moscova

Rusia anunță că a fost distribuit primul lot de vaccin Sputnik-V.

Primele doze de vaccin anti-COVID pentru studii clinice post-înregistrare au fost deja livrate la trei policlinici din Moscova, a declarat vineri reporterilor Anastasia Rakova, viceprimarul Moscovei pentru dezvoltare socială, transmite Interfax.

"Astăzi, organizațiile medicale din Moscova au primit primul lot de vaccin coronavirus pentru cercetare post-înregistrare. Policlinicile orașului nr. 2, nr. 220 și nr. 62 au fost pionierii. Instituțiile medicale sunt pe deplin pregătite pentru începerea studiului, care va începe săptămâna viitoare", a spus Anastasia Rakova.

Potrivit acesteia, sunt necesare condiții speciale pentru depozitarea vaccinului, astfel încât au fost achiziționate congelatoare speciale pentru policlinici, care pot menține temperaturi de până la minus 40 de grade.

„Astăzi, moscoviții pot solicita participarea la studiu și pot fi primii care primesc vaccinul”, a adăugat Rakova.

 Specialiștii centrelor vor efectua înainte un examen medical pentru a determina posibile contraindicații. Timp de șase luni, participanții la cercetare vor fi sub supraveghere medicală constantă, medicii își vor monitoriza starea de sănătate, inclusiv cu ajutorul tehnologiilor de telemedicină, potrivit presei ruse.

Cine se poate vaccina

Dacă inițial Rusia anunța că vor fi vaccinate doar persoanele care fac parte din categoriile de risc, acum se pare că oricine poate solicita vaccinul, dacă corespunde anumitor cerințe. 40 de mii de persoane sunt planificate să participe la cercetarea de la Moscova. Orice cetățean adult al Federației Ruse cu o poliță de asigurare medicală obligatorie la Moscova poate deveni participant, scrie presa rusă.

Voluntarii trebuie să demonstreze că nu au fost bolnavi cu 2 săptămâni înainte de studiu, că nu a avut COVID-19 și că nici nu au intrat în contact cu persoane depistate pozitiv cu coronavirus în ultimele două săptămâni. Femeile au nevoie de un test de sarcină negativ și pot participa doar dacă nu planifică un copil în viitorul apropiat.

Amintim că Rusia a înregistrat deja un vaccin anti-COVID chiar dacă acesta nu a trecut de toate fazele de testare. Mai mulți experți în sănătate din întreaga lume și-au exprimat îngrijorările privind siguranța acestui vaccin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel