Primul județ din România care se 'închide' total. Restricții pe străzi, chiar și ziua

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că dacă măsurile impuse de Guvern nu se respectă, vor urma altele mai drastice. 

Județul Maramureș nu a mai așteptat și a instaurat măsuri mai drastice în încercarea de a combate răspândirea noului coronavirus. Este primul județ al României care intră în carantină.

Prefectul județului, Nicolae Silviu Ungur, a precizat că măsurile vor intra în vigoare de mâine, 25 martie și vor fi valabile până pe 15 aprilie.

„Așa este structura cetățenilor din județul nostru. Nu doresc să nu se întâlnească, nu doresc să nu socializeze, nu doresc să stea în grupuri mai mici de 3. Avem o problemă din acest punct de vedere și am considerat că riscul este mult prea mare”, a precizat prefectul județului, în cadrul unei intervenții la postul de televiziune Digi 24.

Cine mai are voie să circule

Oamenii nu vor mai avea restricții doar între orele 22:00 și 06:00 ci și pe timpul zilei. Măsura va limita astfel ieșirile inutile. Cei care merg la cumpărături, la farmacie sau la serviciu, vor putea în continuare circula. Prefectul a explicat că persoanele care se deplasează pe traseul spre serviciu și înapoi spre casă vor trebui să dețină o adeverință de la angajator.

Totodată, persoanele peste 60 de ani trebuie să își facă cumpărăturile numai dimineața până la ora 11:00 iar magazinele de alimente vor trebui să aibă un program special pentru aceste persoane, între orele 07:00 și 11:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel