Primul caz de coronavirus în Brazilia. Unde a fost depistat. Ai grijă dacă pleci în vacanță!

Un prim caz de coronavirus a fost confirmat în Brazilia, a anunţat ministrul sănătăţii Luiz Henrique Mandetta.

Un prim caz de coronavirus a fost confirmat în Brazilia, a anunţat miercuri ministrul sănătăţii Luiz Henrique Mandetta, referitor la un pacient din Sao Paulo (sud-est) care a călătorit recent în Italia, acesta fiind primul caz din America Latină, relatează AFP.

'Avem un caz confirmat', a anunţat într-o conferinţă de presă Luiz Henrique Mandetta în legătură cu un bărbat în vârstă de 61 de ani, care a devenit astfel primul caz de contaminare cu coronavirus din America Latină, până acum ferită de epidemia apărută în China, scrie Agerpres.

Autorităţile sanitare din Brazilia au informat marţi dimineaţă că au detectat ceea ce ar putea fi primul caz de coronavirus din ţară, însă au precizat că urma să fie efectuată o nouă analiză pentru a se obţine confirmarea definitivă.

Bărbatul a călătorit în Lombardia 

Bărbatul a călătorit în Lombardia - epicentrul virusului în Europa - între 9 şi 21 februarie în interes de serviciu, a precizat ministerul într-un comunicat. El a prezentat simptome compatibile cu virusul, inclusiv febră şi durere în gât, potrivit comunicatului, adăugând că măsuri de precauţie standard au fost luate şi bărbatul este bine.

Coronavirusul, care a fost descoperit iniţial în China centrală la sfârşitul lunii decembrie şi a provocat acolo moartea a peste 2.600 de persoane, s-a răspândit în peste 30 de ţări din întreaga lume, inclusiv Italia - unde mai mult de 300 de persoane au fost infectate şi 12 au murit. Focarul a rămas concentrat în nordul ţării, cu marea majoritate a cazurilor înregistrate în Lombardia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel