Primii pacienţi COVID vor putea fi îngrijiţi la spitalul modular de la Pipera

Foto: Facebook / Guvernul României
Foto: Facebook / Guvernul României

Spitalul modular Pipera se va deschide de săptămâna viitoare. 

Premierul interimar Florin Cîţu a vizitat, duminică, spitalul modular Pipera pentru a verifica stadiul lucrărilor şi a anunţat că, începând de marţi, primii aproximativ 100 de pacienţi, bolnavi de COVID-19, vor putea fi îngrijiţi aici, scrie Agerpre. 

"Am fost să verific stadiul lucrărilor de la spitalul modular Pipera şi să mă asigur că devine funcţional cât mai repede, chiar zilele acestea. Primii pacienţi, aproximativ 100, vor putea fi îngrijiţi la Pipera începând de marţi. În două săptămâni, vor fi 374 de paturi cu oxigen pentru bolnavii COVID, ceea ce înseamnă că reducem presiunea de pe UPU. P.S.: Soluţia să scăpăm de pandemie rămâne tot vaccinarea", a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Premierul, însoțit de Raed Arafat



Şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat a mers duminică la spitalul modular de la Pipera.

"Facem această vizită să vedeam etapa în care este spitalul. De marţi sperăm că o să înceapă să primească pacienţi. (...)Vor fi 374 de paturi maxim, dar vor începe pentru prima dată cu primii 100 săptămâna asta. (...) În interior se lucrează şi este chiar foarte bine pregătit şi urmează să vină şi echipamente medicale", a precizat Raed Arafat.

Ce personal va activa la acest spital 



El a spus că personalul care va activa va fi de la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, suplimentat şi din afara ASSMB.

"Concentratoarele au intrat în ţară şi o să ajungă în noaptea asta la depozitul nostru, care este în zona Prahova, şi mâine dimineaţă vor fi aduse aici", a adăugat Raed Arafat, referindu-se la concentratoarele de oxigen solicitate prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Situația COVID-19 în România 

Până astăzi, 10 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.356.640 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 3.762 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.174.783 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.400 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 164 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel