Primii afgani ajung în România. Ce se întâmplă în Kabul după 31 august. Chirieac: Grupare care UCIDE ISIS-ul. Cumplit!

Bogdan Chirieac, analist politic, a vorbit despre sosirea afganilor în România, dar și despre misiunile de evacuare din Kabul care se vor opri la finalul zilei de 31 august 2021, atunci când talibanii ar urma să preia controlul aeroportului. 

Cinci persoane, doi jurnaliști și un student, dar și membrii familiilor acestora, care au reușit să fie scoși din clădirile din Kabul și transferați la aeroport, au ajuns în afara teritoriului Afganistanului și urmează să ajungă în România. Vor ajunge în țară conform legislației în vigoare și aprobării din CSAT, fără viză. De asemenea, și alți afgani vor ajunge în țara noastră în perioada următoare. Misiunile de evacuare de pe aeroportul din Kabul ar trebui să se încheie până la 31 august, a relatat România TV. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit în direct la postul TV unde a fost întrebat ce se va întâmpla după data de 31 august și dacă se va reuși evacuarea tuturor celor care îndeplinesc condițiile. 

”Nu, nu se va reuși evacuarea, mai ales că datele de 30 și 31 august sunt rezervate pentru evacuarea personalului militar american și sunt mulți, sunt 6.000. Deci nu va fi ușor, mai ales că pe măsură ce se va subția numărul trupelor va fi tot mai greu de păstrat securitatea. Pe 31 august, la ora 12 noaptea, ora locală, talibanii preiau oficial controlul aeroportului. Acum, ce se va întâmpla... ați văzut că ISIS-K, aripă din ISIS, K acela vine de la o localitate aflată la granița dintre Afganistan și Pakistan, este o grupare care ucide inclusiv ISIS-ul. Două atentate, peste 100 de morți și răniți, ceva cumplit. Cu asta se va confrunta, împreună cu talibanii și cu mujahedinii din Valea Panjshir, cu asta se va confrunta Afganistanul și noi, toată lumea, în perioada următoare. După data de 31 august nu se mai evacuează pentru că aeroportul intră oficial în administrația talibanilor. De ce? Pentru că au preluat puterea și asta pentru că fosta administrație și armată afgană a fugit. Așa s-a întâmplat. Înarmați, antrenați, consiliați de partenerii strategici americani, asta au făcut. De ce au făcut asta? Pentru că așa s-au înșelat americanii în evaluarea situației de acolo. Mai erau atentate în Afganistan, era departe să fie un stat stabil, dar nu era un stat terorist. În acest moment, vă dați seama, că tot ce înseamnă terorism în lumea occidentală se poate pune la cale liniștit în Afganistan și ai și de ales. Te duci în gruparea talibană, te duci în gruparea ISIS-K. ISIS-K sunt un fel de talibani la pătrat, sau la cub. Deci sunt chestiuni și mai înspăimântătoare acolo și o să le vedem foarte curând”, a declarat Bogdan Chirieac. 

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV  Rivalitate criminală în Afganistan: ISIS-K vs. talibani, luptă nimicitoare. H.D. Hartmann: E clar ce transmite. Preț de sânge

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel