Primar din Maramureș: I-au scos pe români în stradă. Vreau să trimit autocare după ei

Primarul comunei Borșa, județul Maramureș, vrea să trimită două autocare după zeci de localnici care sunt blocați în Italia.

Primarul comunei Borșa a făcut un apel către autoritățile române, la MAE și MAI, să intervină pentru repatrierea locuitorilor din Borșa și să nu îi abandoneze.

„Avem peste 70 de borșeni, care erau angajați în Italia în zona Trento, ca și sezonieri în stațiunile de schi și care nu se pot întoarce acasă. Hotelurile s-au închis și i-au scos pe români afară, în stradă. Vreau să trimit două autocare după ei, dar nu știu dacă pot tranzita Ungaria și am avea nevoie de un acord din partea statului maghiar după declararea stării de urgență. Fac un apel la autoritățile române, la MAE și la MAI, să intervină pentru repatrierea locuitorilor din Borșa și să nu îi abandoneze. Să găsim soluții și să-i aducem acasă pentru că și ei sunt cetățeni români, și ei sunt ai noștri", a declarat, pentru Mediafax, Timiș.

Edilul spune că pentru tranzitarea de către autocare a statelor non-UE, cum este Serbia, este nevoie de documente speciale, în cazul în care s-ar alege o rută alternativă din Italia, prin Slovenia, Croația și Serbia, de aceea cea mai bună variantă ar fi Austria - Ungaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel