Prima vaccinare în Brașov. Directorul Spitalului de Boli Infecțioase: „Voi trece ziua cu roșu în calendar”

Andreea Moldova, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, s-a vaccinat de coronavirus. 

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase, Andreea Moldovan, este primul cadru medical din Brașov care s-a vaccinat împotriva COVID-19.

„Acest vaccin este singura armă eficientă pe care o avem până în prezent ca să putem controla, stăpâni și opri la un moment dat pandemia. pentru mine, personal, este un moment istoric, l-am așteptat încă din luna martie, conștientă că aici va fi luminița de la capătul tunelului. Mă bucur că a ajuns în România vaccinul, mă bucur că acești colegi ai mei care s-au străduit zi de zi și noapte de noapte vor beneficia de acest vaccin, la fel cum vor beneficia și celelalte cadre medicale din Brașov și din țară. este un moment istoric – eu, personal, așa îl percep. Mă bucur că sunt prima. E un mesaj de încredere și de solidaritate pe care doresc să îl transmit prin faptul că m-am vaccinat prima, nu este deloc o aroganță, ci că cred în vaccin, cred că este un vaccin excepțional de performant față de toate celelalte vaccinuri pe care le-am avut administrate fiecare dintre noi până acum și face parte din acel pas care ne poate face să revenim la un moment dat, nu foarte departe de acest moment, la o viață normală”, a declarat dr. Moldovan după ce s-a vaccinat. „Este o zi pe care o voi trece cu roșu în calendar”, a încheiat aceasta.

Primele doze de vaccin anti-COVID-19 se administrează astăzi personalului medical de la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov. Medicii spitalului au anunțat că se vor vaccina in corpore. În schimb, asistenții medicali au ceva dubii, 30 dintre aceștia anunțând că nu se vor vaccina în prima etapă.

Andreea Moldovan crede, însă, că aceștia vor lua exemplul colegilor și se vor vaccina în cele din urmă. „Mizez pe faptul că în momentul în care va începe vaccinarea și vor fi administrate dozele va crește și încrederea într-un mod consecutiv. E neîncrederea față de nou pe care o avem mulți dintre noi în viața de zi cu zi. Este de fapt o reticență față de nou, dar care cred că va fi ușor depășită”, informează BizBrașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel