PRIMA ţară din UE care ANUNȚĂ că a învins COVID-19. Granițele, REDESCHISE

Prima țară din Uniunea Europeană a anunțat că a învins pandemia de COVID-19. 

Guvernul din Slovenia a anunțat sfârșitul pandemiei de COVID-19 pe teritoriul lor, devenit astfel prima țară din Uniunea Europeană care învinge virusul și care a redeschis frontierele chiar dacă unele măsuri preventive rămân în vigoare.

"Astăzi Slovenia are cea mai bună situaţie clinică din Europa, ceea ce ne permite să punem capăt stării epidemice", a declarat premierul sloven Janez Jansa, citează Reuters.

Frontierele Sloveniei, redeschise cu o condiție


Guvernul a declarat că cetățenii străini care prezintă semne de infecție cu coronavirus nu vor avea încă voie să intre în țară. O carantină de cel puțin 14 zile va rămâne în vigoare pentru persoanele din state non-UE, cu excepția unor excepții, inclusiv diplomați și persoane care transportă marfă.

Mai mult, unele restricţii vor rămâne în vigoare, cum ar fi interdicţia de adunări publice, obligativitatea de a purta mască şi respectarea regulilor de distanţare socială.

Slovenia, ţară cu 2 milioane de locuitori ce se învecinează cu Italia, Croaţia şi Austria, a înregistrat în total 1.500 de contaminări şi 103 de decese de COVID-19, cu puţine noi contaminări în ultimele zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel