Prima asistentă care s-a vaccinat anti-Covid-19, ”reacții adverse”: ”NU mă așteptam la atâta otravă” / Replică: ”Acum să vedem când mori!”

Claudia Alivernini
Claudia Alivernini

Claudia Alivernini, o asistentă italiană în vârstă de 29 de ani, este prima persoană din țara ei care a primit vaccinul împotriva coronavirusului. În cazul său au apărut unele ”reacții adverse”.

Și nu tocmai din cauza vaccinului propriu-zis, ci din cauza unor oameni care au criticat-o pentru că s-a vaccinat: tânăra a primit amenințări și insulte pe rețelele de socializare. Potrivit ziarului Il Messaggero, tânăra a trebuit să suporte tot felul de comentarii de la anti-vacciniști până în punctul în care și-a închis pagina de Facebook.

„Nu mă așteptam la atât de mult rău, atât de multă ură, atât de multă otravă și furie, dar aș face-o din nou imediat (n.r. - s-ar vaccina din nou), aș face-o de o mie de ori mai mult, pentru toți colegii mei care au murit pentru a-i ajuta pe alții, pentru toți cei care și-au pierdut viața din cauza Covid-19. Am văzut că mulți, prea mulți pacienți dispar... ”, a spus Alivernini pentru ziarul italian.

Nu este prima dată când apar atacurile anti-vacciniștilor în Italia

În primul val al pandemiei, în aprilie, Institutul Spallanzani, unde lucrează asistenta, a suferit un atac cibernetic.

„Acum să vedem când mori”, a fost unul dintre cele mai urâte comentarii pe care le-a primit tânăra, care, pe de altă parte, a primit sprijinul colegilor ei și al sectorului sănătății în general.

"În calitate de lucrător în sănătate, vaccinarea este ceea ce trebuie făcut. Insultele nu m-au făcut să mă răzgândesc", a spus Alivernini care a explicat că, pe lângă amenințări și injurii, unii s-au îndoit de veridicitatea pozelor în care apare că s-a vaccinat.

”Au întrebat dacă fotografiile cu vaccinul sunt adevărate. Cineva a spus că acul nu era acolo, alții au speculat că acele imagini nu au fost făcute în acel moment... chestiuni de domeniul absurdului”, a mai zis asistenta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel