Prezenta REFERENDUM BEC 26 mai, ora 08:00

Prezență REFERENDUM BEC 26 mai, ora 08:00 Astăzi, 26 mai 2019, s-au deschis operațiunile de votare la ora 07:00. BEC.RO arată care este prezența la vot după o oră de votare. Vezi câți români au votat la referendumul pe justiție. 

În prezent au votat 1,11% din numărul total de cetățeni cu drept de vot.

Prezență REFERENDUM BEC 26 mai, ora 08:00  Pe lângă alegerile europarlamentare, românii cu drept de vot pot alege să-și exprime opțiunea și la referendumul pe justiție, inițiat de către președintele Klaus Iohannis. 

Prezență REFERENDUM BEC 26 mai, ora 08:00 Românii pot bifa ”DA” sau ”NU” la cele două întrebări lansate de președinte. Până la ora 08.00, potrivit BEC.RO, au votat, la referendumul pe justiție X cetățeni ai României. 

Care este procedura de vot la referendumul pe justiție, anunțată de bec.ro

 

Prezență REFERENDUM BEC 26 mai, ora 08:00 Alegătorii trebuie să se prezinte la urne, în intervalul 07:00-21:00, în 26 mai, cu actul de identitate pe care-l înmânează operatorului din secția de votare. Buletinul este scanat sau sunt introduse datele în tabletă, în cazul în care nu se poate folosi scanarea. Operatorul va înregistra în tabletă opțiunea alegătorului de a vota pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele. Alegătorul primește buletinul/ele de vot conform opțiunii sale. Românii care aleg să-și exercite dreptul de vot la referendum vor primi automat buletinele de vot corespunzătoare celor două întrebări. 

Prezență REFERENDUM BEC 26 mai, ora 08:00 Alegătorii comunitari, înscriși în listele electorale speciale, nu pot vota pentru referendumul pe justiție, după cum anunță bec.ro. 

Prezență REFERENDUM BEC 26 mai, ora 08:00 Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată nu atrage nulitatea acestuia, mai transmite sursa citată. 

Prezență REFERENDUM BEC 26 mai, ora 08:00 Cei care încearcă să voteze la mai multe secții de votare, ar trebui să aibă în vedere că odată ce au votat într-o secție, apare în sistem prezența lor, și-n momentul în care vor încerca să voteze a doua oară, acest lucru va apărea imediat în sistem după scanarea buletinului. 

Prezență REFERENDUM BEC 26 mai, ora 08:00 Potrivit Legii 3/2000, actualizată în iulie 2018, referendumul este valabil dacă participă la vot cel puțin 30% din numărul total de alegători. Referendumul va fi validat dacă 25% din numărul total de alegători vor vota ”DA”. 

Cum arată întrebările la referendumul pe justiție, după acum arată BEC 

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel