Preşedintele unei țări a avut nevoie de oxigen pentru a supravieţui COVID-19

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Președintele unei țări, spitalizat săptămâna trecută cu noul coronavirus, a avut nevoie de oxigen pentru a putea supraviețui. 

Preşedintele hondurian Juan Orlando Hernandez a avut nevoie de oxigen după ce a fost spitalizat săptămâna trecută cu coronavirus, a declarat marţi un medic militar citat de Reuters. Doctorul a avertizat că şeful statului este în continuare într-o stare 'delicată' şi mai trebuie să rămână internat, scrie Agerpres. 

Declaraţiile locotenent-colonelului Juan Diaz de la spitalul militar din Tegucigalpa au reprezentat primele informaţii publice privind gravitatea preşedintelui Republicii Honduras, care a fost tratat iniţial de pneumonie.

Conform lui Diaz, starea preşedintelui în vârstă de 51 de ani este 'undeva între bună şi febrilă, cu dificultăţi respiratorii' şi a apreciat că 'există o ameliorare clară'.

Infectat alături de soția sa 



Marţea trecută, Hernandez anunţase că este infectat, ca şi soţia sa şi doi asistenţi, precizând că simptomele sunt moderate şi că va lucra de acasă. Ulterior, însă, el s-a internat în spital, unde s-a prezentat cu tuse, probleme de respiraţie şi simptome de inflamaţie. Medicii i-au modificat tratamentul, inclusiv prin 'aplicarea de oxigen' şi prin schimbarea medicaţiei prin perfuzii, a dezvăluit Diaz.

Nu este clar dacă preşedintelui i se administrează în continuare oxigen.

Hernandez s-a confruntat cu presiuni tot mai mari pe plan intern, după ce a riscat să fie implicat într-o anchetă pentru trafic de droguri în SUA care l-a vizat şi pe fratele său.

În Honduras s-au înregistrat 13.943 de cazuri de coronavirus şi 405 decese în contextul pandemiei de COVID-19. Mulţi hondurieni nu au respectat restricţiile de circulaţie, iar Reuters apreciază că bilanţul oficial ar putea subestima gravitatea epidemiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel